Konsert

Polstjärneprisets Symfoniorkester på Östersjöfestivalen

På årets Östersjöfestivalen i Stockholm ger Polstjärneprisets Symfoniorkester konsert! Orkestermedlemmarna är unga drivna musiker från hela Norden, bl a tävlande och kursdeltagare från Polstjärnepriset 2023, Nordic Edition. I Berwaldhallen under Östersjöfestivalen den 26 augusti är det plats på scen för Polstjärneprisets Symfoniorkester, Inez Karlsson (vinnare Polstjärnepriset 2023) och dirigenterna Marco Crispo och Esa-Pekka Salonen som delar på konserten.

Östersjöfestivalen i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen är en av Europas största festivaler för klassisk musik och presenterar artister, ensembler och dirigenter på högsta nivå. I över tjugo år har Östersjöfestivalen varit en mötesplats där konsertupplevelser blandas med initiativ för en mer hållbar Östersjöregion. Miljöarbete, ledarskap, vetenskap och demokrati har alltid varit viktiga delar av festivalen, vid sidan av musiken.

Under konserten reser vi musikaliskt runt jorden och fram och tillbaka i tiden. Från 1800- och 1900-talets nordiska giganter Carl Nielsen och Edvard Grieg, tjeckiske Antonín Dvořák, ryska Igor Stravinsky till de svenska kompositörerna Dag Wirén och Lars-Erik Larsson.

Mer information och biljetter till festivalen hittar du på Berwaldhallens hemsidan.

  • Datum
    26 augusti 2023
  • Ort
    Stockholm