Polstjärnepriset 2024 Del 1 – Tävling och Kurs i Vänersborg

Från 2 till 5 november ägde den första delen av Polstjärneprisets tävling och kurs rum i Vänersborg. Talangfulla unga musiker från hela landet och Norden samlades i staden, både deltagare som förbereder sig för januari-tävlingen och de som deltar i kursen.

Dagarna var fullspäckade med olika lektioner, både individuella och i grupp. Schemat innehöll även kammarmusik och orkesterrepetition, där vissa deltagare till och med fick prova på att dirigera.

Lördagen markerade starten på Polstjärneprisets Höstfestival med två konserter. Både tävlings- och kursdeltagare visade upp sina musikaliska färdigheter som solister och i olika kammarmusikensembler. Festsalen i Folkets Hus fylldes av musiker, deras familjer och Vänersborgare. Publiken fick uppleva kompositioner av bland andra Schumann, Beethoven, Debussy och Schubert.

Söndagen bjöd på den mycket efterlängtade Vinnarkonserten, med årets Polstjärnepris-vinnare, Inez Karlsson. I fängslande framträdanden visade hon upp sina musikaliska talanger i solonummer, duetter och samspel med andra musiker. Kvällen avslutades med en förtrollande tolkning av Kol Nidrei av Bruch, med medlemmar ur Polstjärneprisets Symfoniorkester dirigerade av Andreas Patrik Hansson.

Ett hjärtligt tack till alla musiker, lärare och medhjälpare som gjorde denna första del av Polstjärnepriset till en otrolig framgång. Vi ser mycket fram emot att ses igen i januari!