Polstjärneprisets Symfoniorkesters succé på Östersjöfestivalen med Esa-Pekka Salonen

Den 26 augusti hade Polstjärneprisets Symfoniorkester en fantastisk konsert i en nästintill fullsatt Berwaldhallen under ledning av Esa-Pekka Salonen och Marco Crispo. På programmet stod bland annat Brahms fjärde symfoni, Grieg och Stravinskij. Inez Karlsson, vinnare av Polstjärnepriset 2023, förtrollade publiken med Dvořáks Rondo för cello och orkester i g-moll.

Inte bara alla i salen kunde lyssna på de talangfulla ungdomarna i orkestern, utan också alla intresserade oavsett var i världen de befann sig. Konserten direktsändes i P2, så alla kunde lyssna hemifrån eller i bilen. Vilken upplevelse det var att höra på vår orkester i radio!

Polstjärneprisets Symfoniorkester består av deltagare i Polstjärneprisets tävling och kurs och deras musikaliska vänner från Sverige och övriga Norden. Polstjärnepriset äger rum varje år och arrangeras av Nationellt centrum för musiktalanger, där åtta professionella orkestrar samt Vänersborgs kommun engagerar sig som medlemmar. Även musikhögskolorna och Regional Musik i Sverige är representerade i styrelsen.