Unik möjlighet för frilansande, gärna nyexaminerade musiker som spelar orkesterinstrument!

Vill du samarbeta med några av Nordens och övriga Europas främsta professorer, talangutvecklare och pedagoger och motivera landets unga att satsa på ditt instrument? Nationellt centrum för musiktalanger arbetar i gränssnittet mellan profession, högre utbildning, talangutveckling och alla unga som älskar att spela. Vi söker dig som spelar blåsinstrument (flöjt, oboe, klarinett, fagott, valthorn), viola eller kontrabas och som på deltid (30%) under ett år från 22 08 15 vill få nya meriter.

Du kommer att jobba med alla/flera av följande arbetsuppgifter:

  • du medverkar i driften och undervisningen på vår hybridplattform online och on site som assistent till några av de främsta professorerna och talangutvecklarna på ditt instrument och som pedagog och mentor för deltagarna i talangcentrets olika verksamheter
  • du medverkar i centrets konsertverksamhet online och on site och i produktionen av digitalt undervisningsmaterial
  • du organiserar besök på kulturskolor och andra musikutbildningar och spelar för och tillsammans med unga och motiverar dessa att spela ditt instrument och vilja göra detta på hög nivå

För möten med kulturskoleelever kan det vara en fördel att tycka om olika musikstilar, ha viss vana vid ljud-/videoteknik och kunna skriva enkla arrangemang.

Med andra ord: du breddar din yrkeskompetens och får nya meriter som musiker, inspiratör, talangutvecklare/pedagog, entreprenör och inom digital produktion.

Du måste ha F-skattsedel och vara momsregistrerad för att kunna medverka i projektet. Det bästa sättet att få kontakt med oss är att skicka ett mail till yoma@vanersborg.se där du kort beskriver din bakgrund, kompletterat med länkar till videoinspelningar med dig (det kan även vara kammarmusikinspelningar).

Välkommen med din ansökan senast 22 08 01 och stort tack till Kulturrådet som gjorde detta möjligt genom återstartsbidraget!