Kurs

YOMA kurshelg november

Kurshelg till Öppna programmet och Talangprogrammet i Vänersborg.

Kurserna äger rum i samverkan med Polstjärneprisets kurs och ges endast på plats i Vänersborg, ej online. Du samarbetar med landets tävlande och kursdeltagare i Polstjärnepriset från hela Norden. YOMA-kursen är öppen för alla 13-20 år. Antagningen styrs av instrumentfördelningen i Polstjärneprisets verksamhet.

Om du har deltagit på någon kurs i Öppna programmet eller Talangprogrammet senaste året behöver du inte skicka någon inspelning. Om inte, vill vi att du skickar en inspelning eller länk till en inspelning till yoma@yomacenter.se.

Alla YOMA-kurser är avgiftsfria, du betalar bara för resor, kost och logi. Vi erbjuder helpension för 550 kr per dag. Om du spelar oboe, fagott, valthorn, viola eller kontrabas betalar vi till och med resan plus helpension för en dag.

2-5 november har vi inte någon Öppen kurs. Du som gått Öppen kurs tidigare är välkommen att söka Öppna programmet och skicka en inspelning enligt ovan.

Sista ansökningsdag var 24 september.

Vad är Polstjärnepriset?
Polstjärnepriset instiftades 2007 av Vänersborgs kommun som en årlig tävling för Sveriges främsta unga klassiska musiker. Priset arrangeras numera av Nationellt centrum för musiktalanger. Genom åren har Polstjärnepriset utvecklats till mer än en tävling – Polstjärneprisets syfte är att uppmärksamma unga talanger som spelar klassisk musik och optimera deras fortsatta musikaliska utveckling. Undervisningen består av enskilda lektioner, master classes, seminarier samt orkester- och ensemblespel där alla deltagare också får chans att spela och uppträda tillsammans i en rad prestigefulla konserter.

  • Datum
    02-05 november 2023
  • Ort
    Vänersborg