Inez Karlsson och Göteborgs Symfoniker framträder på Nationaldagskonserten

På Nationaldagen, 6 juni 2023, kan du njuta av festmusik för gammal och ung. Göteborgs Symfoniker tar plats i Slottsskogen och firar dels att Göteborg fyller 402 år och dels att det är 500 år sedan Sverige blev ett enat kungarike. Konserten har fri entré!

Under konserten får du lyssna på West Side Story och Gershwins Girl Crazy, med Barbara Hannigan som sångsolist. Dessutom sagolik teatermusik från Carl Nielsen och svenska klassiker från Alfvén och Stenhammar. Polstjärneprisets vinnare 2023, 15-åriga cellisten Inez Karlsson, tar sig an Dvoraks romantiska hyllning till skogen: stycket Waldesruhe. Tomas von Brömssen är presentatör.

15-åriga cellisten Inez Karlsson vann Polstjärnepriset 2023. Det var första gången som tävlingen var öppen för samtliga nordiska länder. Inez är svensk medborgare men bor i Surrey, England och studerar för Michal Kaznowski vid Royal College of Music i London. Om Polstjärnepriset säger hon: ”Polstjärnepriset 2023 var en fantastisk upplevelse för mig. Det var otroligt stimulerande att få möta så många duktiga musiker från hela Norden och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag vann. Det har gett mig inspiration att fortsätta försöka utveckla mig som cellist.”

Hitta mer information om konserten på Göteborgs Symfonikers hemsidan. Du är välkommen!