Fokusinstrument

Fotokollage: Olle Gustavsson

För elever

Om du spelar ett av fokusinstrumenten oboe, fagott, valthorn, viola eller kontrabas erbjuder vi dig många förmåner.

  • Du prioriteras vid antagningen till våra Öppna kurser online eller på plats. Ansök under Aktuella kurser.
  • Du prioriteras vid antagningen till Öppna programmet och Talangprogrammet.
  • Om du har antagits till en kurshelg på plats, får du resan betald samt ett dygns helpension (övernattning i flerbäddsrum, frukost, lunch och middag).
  • Om du går Talangprogrammet kan du få bidrag när du deltar på andra arrangörers kurser för ditt instrument.

För pedagoger

Alla pedagoger är välkomna till avgiftsfria auskultationer och kollegialt samarbete med YOMA-pedagogerna, IRL och online. Om du undervisar på något av fokusinstrumenten oboe, fagott, valthorn, viola eller kontrabas får du ytterligare förmåner.

  • Om du tar med egna elever YOMA-kurser och vill undervisa dem själv kan du få ersättning från YOMA för det. Du kan vidare byta elever med en kollega som också ta med egna elever med samma instrument. Kollegan får då också ersättning.
  • Om du har elever som går talangprogrammet kan du få ersättning från YOMA för att öka undervisningstiden på hemmaplan, om dessa resurser inte finns på plats. Denna förmån prövas i varje enskilt fall och förutsätter att YOMA har erhållit medel för detta ändamål.

För fria aktörer, föreningar m fl

Ett samarbete med YOMA gör det möjligt att erbjuda era unga medlemmar och deltagare att kontinuerligt en gång i månaden få ytterligare undervisning mellan era aktiviteter och på så sätt stärka er verksamhet.

Om du eller din organisation ordnar egna aktiviteter för fokusinstrumenten kan du få bidrag från YOMA. Ta kontakt med oss så diskuterar vi vidare.