Kurs

YOMA-kursdagar 2-5 januari i samarbete med Polstjärnepriset

Kursdagar inom Öppna programmet och Talangprogrammet i Vänersborg.

Kursen äger rum tillsammans med Polstjärnepriset och ges endast på plats i Vänersborg, ej online. Du samarbetar och ger konserter tillsammans med de tävlande och med kursdeltagare från hela Norden. Höjdpunkten blir konserten tillsammans med Göteborgs Symfoniker den 5 januari under Polstjärneprisets final.

YOMA-kursen är öppen för dig mellan 13-20 år. Vi har plats för fler blåsare, violaster, kontrabasister och slagverkare. Antagningen styrs av instrumentfördelningen i Polstjärneprisets verksamhet. Du kan till och med bli erbjuden att även i fortsättningen spela i Polstjärneprisets Symfoniorkester, en nordisk orkester.

Info och anmälan

Om du har deltagit på någon kurs i Öppna programmet eller Talangprogrammet de senaste två åren behöver du inte skicka någon inspelning. Om inte, vill vi att du skickar en inspelning eller länk till en inspelning till yoma@yomacenter.se.

Alla YOMA-kurser är avgiftsfria, du betalar bara för resor, kost och logi. Vi erbjuder helpension för 590 kr per dag. Om du spelar oboe, fagott, valthorn, viola eller kontrabas betalar vi till och med resan plus helpension för en dag.

2-5 januari har vi ingen Öppen kurs. Du som gått Öppen kurs tidigare är välkommen att söka Öppna programmet och skicka en inspelning enligt ovan. Sista ansökningsdag var 3 december.

Vad är Polstjärnepriset?

Polstjärnepriset instiftades 2007 av Vänersborgs kommun som en årlig tävling för Sveriges främsta unga klassiska musiker. Priset arrangeras numera av Nationellt centrum för musiktalanger. Genom åren har Polstjärnepriset utvecklats till mer än en tävling – Polstjärneprisets syfte är att uppmärksamma unga talanger som spelar klassisk musik och optimera deras fortsatta musikaliska utveckling. Undervisningen består av enskilda lektioner, master classes, seminarier samt orkester- och ensemblespel där alla deltagare också får chans att spela och uppträda tillsammans vid en rad prestigefulla konserter.

  • Datum
    02-05 januari 2024
  • Ort
    Vänersborg
  • Sista anmälningsdatum
    03 december 2023