Kurs

YOMA Winds – kurshelg online och IRL – oktober

Öppen blåskurs för elever och pedagoger.

OBS! du kan också söka Öppna programmet genom att söka denna kurs och skicka en inspelning till yoma@vanersborg.se

Kursen ges både online och på plats i Vänersborg och välkomnar dig (ca 10 – 18 år) som har spelat blåsinstrument något/några år. Är du blåspedagog är du välkommen online eller på plats för att följa dina egna eller andras elever (eller för att till och med samarbeta om du undervisar oboe, fagott eller valthorn).

Du väljer själv om du vill delta för en lektion eller en hel dag eller kanske till och med två dagar (två dagar om det finns utrymme för det på kursen). Du får en enskild lektion, en grupplektion och mycket annat per dag.

Alla YOMA-kurser är avgiftsfria. Om du spelar oboe, fagott eller valthorn och deltar i Vänersborg betalar vi till och med resan plus helpension för en dag.

För kursdeltagarna kostar övernattningar på våra hotell 360 kr per natt i flerbäddsrum inkl. frukost. Måltiderna kostar 85 kr. Du betalar på plats vid ankomsten. Medföljande förälder är välkommen.  

Vi har stor erfarenhet av online-undervisning och hjälper dig med tekniken om du vill delta online.

Kursen genomförs parallellt med en talangkurs för blås- och stråkinstrument. Du kan besöka några av dessa lektioner och konserten med talangerna online eller på plats och få ännu mer inspiration.

Anmälan

Var god och gör din anmälan fortast möjligt, dock senast 19 september om du vill delta på plats eller senast 23 september om du vill delta online. Vi tar in deltagarna i turordning tills platserna är fyllda. Din antagning är giltig först när du har skickat noter för dina enskilda lektioner som en bifogad pdf-fil (ingen länk) i ett e-mail till yoma@vanersborg.se senast sista anmälningsdagen.

Elever anmäler sig här.

Pedagoger anmäler sig här.

Blåskursens lärare

Lärarna medverkar på plats och/eller online. Ytterligare lärare kan tillkomma. På plats i Vänersborg finns även flera blåsmusiker som mentorer som hjälper till med samspel mm. Samspel anordnas bara på plats i Vänersborg.

 • Andreas Patrik Hansson, ensembleledning (Vinnare av Neeme Järvi Priset)
 • Annamia Larsson, valthorn (Stämledare Gävle Symfoniorkester och erfaren pedagog, bl a på Kulturskolan). Annamia medverkar på plats i Gävle Konserthus och online.  
 • Gitte Marcusson, flöjt (Royal College of Music, London och omtyckt flöjtpedagog även för de yngre)
 • Jonas Olsson, pianoackompanjemang (Norrlandsoperan, Umeå)
 • Louise Pollock, trombon (Högskolan för scen och musik, mycket trevlig pedagog för alla åldrar)   
 • Magnus Holmander, klarinettist (en av landets mest uppmärksammade klarinettister, som värnar om traditionell och nydanande repertoar och om unga klarinettister på alla färdighetsnivåer)
 • Susanna Heinebäck, oboe och fagott (efterfrågad pedagog som bl a jobbar med årliga Fagottlägret)
 • Trumpet- och ytterligare oboepedagog meddelas snart
 • Datum
  01-02 oktober 2022
 • Ort
  Vänersborg och Online
 • Sista anmälningsdatum
  19 september 2022